Det går kanske !

Allt jag skrev försvann!! så jävlar... Skriver lite kortfattat .. Än rullar det! grävaren börjar troligtvis till veckan om mannen godkänner, han ville ha ett belopp på vad det skulle ungefär kosta och det har vi fixat.. Tycker det är ganska roligt det här med att vi skall börja bygga hus och vad lite man vet om allt. Det skall vara papper hit dit och allt dessa papper är det en räkning på. Kommunen vill veta vart trekammarbrunn skall stå , el hit och dit.. vatten skall dras in kablar dras in här och där, blir helt förvirrad. Men det blir nog bra i slutänden jag lär väl se ut som faluröd färg korv i några år efter alla plankor jag kommer bli tilldelad. Jakob blir som en spik! vilket han önskar men kanske inte av att arbeta för hårt utan av träning. Nu skall jag gå och göra Jakob och Ludde sällskap men vi hörs och förhoppningsvis med blider på att bygget startat.

grävarn


Vårt hus


Grrrr

Mannen gick inte med på det vi kommit fram till, mäklaren ringde Jakob idag... Nu vet jag inte riktigt mer vad jag skall skriva, men lovar att skriva när jag vet mer. Vi är rätt arg och besvikna, Det kan luta åt det håll vi inte vill att han kommer få köpa tillbaka tomten. Jakobs pappa hjälper oss och det är så skönt, när det är någon som kan och har lite kontakter. Vill verkligen bygga vårt hus där, men det går ju inte om vi måste betala flera hundra tusen extra på nått som han undanhållit och inte berättat för oss. trots att vi frågat varför de gjort så mm på tomten, han har aldrig haft nå svar först den dag vi skulle gräva in vatten och upptäckte att det bara rasade av tomten och grundvattnet kommer upp.. De visade sig att han lånat ut mark till pliktverket som har grävt ned flygfotogen tankar en bit under marken. Blir så less, men återkommer vi skall prata med mäklaren och mannen mer i veckan. men just nu ser det inte ljust ut

Håll tummarna

Idag får vi svaret !! Vi är rätt så nervösa, hoppas bara mannen insett att han skall gör det eller så får han köpa tillbaka tomten .. Men vart skall vi då bo eller snarare bygga vi vill ju nu och kanske eller har hittat vårt ställe. Var till tomten igår och tittade, grannen har sitt hus nu som det håller på att göra insidan på .. de köpte ett färdigt hus. Man blir lätt less av att se de kommit så långt och vi har bara en enda stor stubbig tomt. Jag har ju sagt att det skall komma bilder, men vi glömme rhela tiden kort på tomten men om det blir som vi vill kommer det att bli kort till helgen när de börjar gräva. HA en bra dag det skall vi och håll era tummar

Grävare

Idag har jakob pratat med en som kan gräva, och om det blir att mannen skriver på så börjas det nog nästa vecka... Jippi Så nu fattas det bara lite grus så där 50 lastbilar med släp och lite stenkross.. nån som har till övers kan få en kopp kaffe.

Det kommer mera

Det kommer inte bli så mycket skrivande under sommaren, men till hösten drar det igång på riktigt och bilder kommer att komma varje dag från husbygget tills det är klart..
mvh lena

Barnens rum


Nått liknande


Barnens sängar som vi skall köpa


En sån tapet och en till fast i grönt


Sommar

Nu drar det snart igång , varit på banken och fixat med alla papper och lån mm... Och vi blev beviljad .
Vi har fått lite strul med tomten så plattan är inte på plats än, men till veckan får vi svar så då vet vi.
Det är lång historia om tomten så den drar jag en annan gång när jag orkar skriva  ...
Så håll alla tummar och tår att mannen skriver under för då kan vi börja gräva och göra plattan och till hösten smått börja sätta upp huset ..

Sitter och funderar hela tiden på vad vi skall ha för färger och golv badrum, men det kommer bli nått enkel men ändå unikt vi skall ju bygga en herrgård, så vi skall försöka få in lite av den stilen invändigt.
Barnen kommer få röda resp grön tapeter med vita prickar och trägolv. Skall köpa en varsin vit säng och byrå till också .
Skall bli så kul att få inreda deras rum.
Vårat rum kommer det bli en panelvägg målat i svart där skall sängen stå och nån fin mönstrad tapet, samt en skjut garderob med mörkt glas på , skall leta bilder och sätta in..
Vardagsrumet vet vi inte riktigt men det är ett stort rum med stora ytor och högt tak, så det lutar nog åt det vita hålet men även kanske nått mönstrat.
Köket blir klassiskt vitt med någon form av gammelmodiga luckor, svart bänkskiva ..
Toaletter bli kaklade i vit och mörkare golv.. Detta är  våra funderingar och det känns som att det kommer bli bra ....


RSS 2.0