Smörgåstårta

till gubbarna som har gjort det bra! taket är på, så nu får det snöa bäst det vill..
Pratade lite med Jakob igår så om 4 veckor är nog det yttre skalet färdigt och då börjar resan på insidan. Me like!
Men det är lite tungt, Jakob är där den mesta tiden och själv jobbar man, bara 85% men känns som man bor på detta jobb.
Vi jobbar varannan helg och inte korta pass nästan hela dagen tidiga mornar och sena kvällar sen är det helgen förstörd.. Ibland märker man på barnen att det är mycket runt omkring, men som sagt vi håller humöret uppe och kanske en dag så får jag det jag önskar SLIPPA JOBBA HELG!
Har gjort en intresse anmälan på en sak, verkar intressant och roligt men lång tid men det kanske man kan avvara då det kan ge en ljusare framtid. Det ända jag skall fundera på är om jag verkligen vill! men tror iallafall det nu.
Ha en bra helg från en som skall jobba hela denna helg JIPPI!!!


Håll

på för fullt, många bollar i luften nu... Det skall göras och det skall fixas och mm.

Men det liknar mer och mer ett hus, all asfaboard är på nu, så nu är det tunn isolering på och sedan vindskydd. Några takpannor kvar men sen  är taket absolut färdigt...
Och sedan  är det panelen sen kan vi börja jobba på innvändigt. Känns som en väldigt lång väg men vi är nöjda med det nuvarnade resultat och hoppas att vi kommr bli med det kommande.
Jakob han jobbar och sliter, nästan skönt att det blir mörkt tidigt så han inte jobbar ihjäl sig. Vill ju bli kllar innan snön vräker och det tror jag de kommer bli, dom är väldigt arbetsglada kämpar på strots väder och vind. Själv hade jag nog gett upp när kylan och blåsten sitter och sniffar en i nacken. Ena dan blöt andra dan svettig!
Stolt att de verkligen håller humöret uppe och arbetar.
mvh lena
bjuder på lite bilder!


Reglar och tak nästan klar


Vindskydd


Takplatter


El skåp


Nu

Är älgjägarn tillbaka, och åter på byggplatsen och jobbar och sliter.. Vi var dit ut en sväng idag med lite pannkakor till gubben så han får i sig nån lunch. passade även på att fota med min super duper mobilkamera. Men lite bilder vart det och sevärda med.

De håller på att Läkta taket fortfarande, kom lite snö förra veckan och vart kallt så de kunde ej vara på taket. Men nu så blir nog klar med läktningen idag.
Men jobb det blir det aldrig slut med, finns alltid nått att göra.


Läkta tak


Inuti


Baksida


Framsida


Nya klänningen


Nu

Skall jag ta och skicka iväg stor grodan på kalas, prinsess klänningen som hon skulle ha var för liten... Så nu har vi knåpat ihop en klänning, lagomt nöjd tös som får ha en fin klänning...
Skor fixade vi går, for in på kuooan och de hade ett par klacke skor som trippar nöjt fam och tillbaka. Jag lill grodan sticker till obs och letar en sorts tejp till bordet, så det får bli fint igen nu ser det ut som en skade skjuten kråka...

ha en bra dag


Lite

vardag och vilande husbygge, kan behövas... men varför skall det alltid vara något annat och inte bara familjen. Kommer nog aldrig förstå det där.
Att när man inte gör det så gör man det, tänk om det bara kunde vara det.
Har nyligen rensat stor skrubben,vad mycket det blir där förstår inte att man kan så mycket grejor. Tomma kartonger, omakastrumpor, träningsjackor från alla dess årtal Jakob har tränat. Barnens alla kläder allt från fleece till vinteroveraller...
Men blir ju så när det skall finnas ombyte då man ibland inte klarar sig med ett ombyte, små barn kan konsten att blöta ner och skita ner sig,  det är då man ser att de leker.
När jag blir klar med allt fixande skall vi ta och åka på tygaffärn och köpta lite tyll till underkjolen jag skall sy, kanske hittar någe fint mösstyg också när jag ändå är i farten.. Älskar att pyssla även min stora tjej hon pysslar och donar så det står härliga till. Det som är roligt har hon börjat med ett pyssel så fixar och putsar och donar tills det blir nån skapelse och färdigt gör hon.. Inte så att hon börjar på nå nytt hela tiden.
Liten hon är mer bara överallt, men det är väl åldern som hör till. Visst kan hon också pyssla läsa mm men det skall gå fort sedan över till nått annat.
Ha en bra dag / Lena


Liten bild


Gud

så dåliga vi är på att uppdatera här på bloggen.. Men den som väntar på nå gott!!
Vi kommer i allafall en liten stor bit varje dag, dem är så duktiga som håller på dagarna i ända så ett slut kommer vi få se.

De jag vet är i allafall att de har satt vad de nu hette på taket, står still.. Kommer på det snart då skriver jag det.
Och asfaboarden är som gott på, men det är ju mycket till innan ytterväggarna är färdig. Hoppas bara det är klart innan snön och kylan sätter fart.
Inte så kul att arbeta där ute, tror jag skall ge dem att par  raggsockar var!

Ihelgen blire inget husjobb! Jakob är på Älgjakt och jag och barnen huserar här hemma, skall försöka hitta på nått roligt så helgen går fort och vi får smules med pappa.
Saga skall då på prinessparty på Söndag hos bästisen Selma, hon har längtat länge nu. Så idag var vi iväg och köpte present som vi tror att hon gillar...
Då den dagen får väl lill grodan och jag mys pysa lite och äta gofika.

Ha en bra helg och kika in ofta så skall ni få se vad som händer med vårt hus...
Bilder kommer nog på måndag!!


Paus

från husbygge och älgjakt istället! men det går ju de med... jag och de små går ut och försöker gör någon nytta här på gården, då alla löv anfallit oss.
Sedan tar vi mysbrallan och sticker på leos och roar grodorna, är i behov av nått för barn och inte springa runt bland råspont och spik. Nog för det går ingen nöd på dem, de leker bra där också...

själv känner jag mig smått stressad, vi skall ha en 50 tals fest, och jag hittar inte riktigt de jag vill ha. En klänning har jag då funnit men sedan står det tomt, funderar på att fixa skorna till lite 50 tal och några fina smycken.
sedan får det vara nog. Jo just de jag en rött fint läppstift skall inhandlas.


Denna

dag går i arbets tecknet, som iof alla dagar... Vi skall försöka sätta klart all papp på taket och sedan börja med ytterväggarna, tänk om det kunde va som extreme home makeover då hade huset vart klart... Men med en vindpust så hade det blåst iväg som Iors hus.

Vädret är ialla fall strålande så det kan nog bli mycket gjort idag, hundarna blir även med idag också. igår blev det mindre lyckat då gammhun vakande på sur sidan, och macho zacko är cool. Så när jag och saga skulle gå på prommis rök de ihop... Är inte trevligt när hundarna ryker ihop, men som tur var kom Jacke och hjälpte oss.

Sedan var det en hund promenad och sura pojkar som fick varva bilen och prommenad. Hoppas på bättre lycka idag
Nä om man skall ta väcka gubben så att han kommer iväg..
Ha en bra dag alle sammans..


takjobb

ja man kan säga att man börjar bli lite less på taket. Började i lördags och ser ett slut imorgon, lördag...Man kan ju lungt påstå att det är stor skillnad på 27 och 38 graders lutning...Till det så är det 5 takstolar som vi lyft på och 4 ränndalar.

kände för att få vila armarna en dag...


garaget från baksidan


börjar kännas i benen


öppen planlösning...:)


takstolar i hall och vardagsrum


baksidan


kaminen


kaminen


Vädret

är väl inte som man tänkt sig idag, hoppas det bara håller i sig och inte börjar regna..
inte så roligt men spö regn och takstolar som skall upp.
men önskar dem lycka till och få se om vi åker ut idag, jag och Jakob blev lite oense i morse! men det är så det kan bli med morgon trötta människor..
Ber i allafall om ursäkt!
 
Skall ta och försöka hitta igen bilderna på kaminen vi är väldigt sugna på att köpa, allt beror på om det är från luft till luft och värmekapacitet mm.
Men jag tror att det inte skall vara några problem, sen så är det ju bra att vi båda gillade den..
Den som vi önskar oss i köket bli nog inte av för man var tvungen att mura skorsten och det är vi inte så sugna på att göra.
Har nog med det vi gör ändå, men det skulle allt bra vara tjusigt med en sån...


RSS 2.0