Delen som kommer bli kök, tvättstuga och sovrum


Kommer

Alltid på nått bra att skriva på dagen, tänker det gör jag ikväll!
Men när jag väl sitter här slår det knutar i huvudet och jag blir fast...
Hädanefter skall jag skriva ner mina tankar funderingar och de möjliga slag.
 Det går i allafall framåt! huset börjar komma upp och ta form, nog för att det ser ut som ett skal. Men det är ju en början, sedan kommer det gå fort!
Att få fast tak och ytterväggar.
 Taket skall enligt dom vara på till helgen sen är det bara och arbeta vidare med Resterande av huset.

Lite om vad som kommer att hända under väggens uppbyggnad
 Yttervägg skall ha en asfaboard, sedan fackverk för isolering!
45mm Isolering + vinskydd och spikregel. När man gjort detta skall panelen på som kommer att bli Röd.
 Innanför asfaboarden kommer en 145 mm isolering, som man sedan plastar och sätter på en spikregel.
På spikregeln kommer en plywood och därefter gipset som vi sedan tapetserar...


en annan del


En del


Garage


En arbetare


På ena sidan


Början på garaget


Garaget

Står på plats och vi ser hur det kommer se ut, för mig gigantiskt men för Jakob alldeles lagomt.. Kan ju kanske finnas en plats för en bil lyft där inne?? Nja vet inte. Det blir väldigt fint men nu är fårgan vilken färg skall denna byggnad få, det vi är eniga om är rött, men knutarna inte lika enig rött gult vitt ja tiden får utvisa.. Själv längtar jag tills vi börjar se hur huset kommer bli, har ju en ritning men är ju inte lika som i verkligheten... GAhh längtar ! Igår satt vi kollade på kaminer, själv har jag förälskat mig i en gjutjärnskamin och tror även jakob gillar den.' Vi vill ju försöka hålla det lite herrgårdslikt, så denna kamin skulle vara perfekt. Hittade även en som skall vara i köket hoppas jag får den, om inte köper jag den, Får ¨hålla inne på nått och spara lite då kommer den bli min. Men som sagt dom är ju inte gratis och budgeten måste hållas..

Försöker

att få in lite bilder på det senaste vi gjort.. Vi är väldigt nöjda med reslutatet. Häftigt att få vara med om detta, man lär sig nå nytt varje dag. Visste inte att det skulle vara så komplicerande och samtidigt enkelt att bygga hus, fast det är nog mest för mig det är komplicerande. Det är så mycket skall göras som jag inte visste om, nu när plattan blev klar trodde jag det var klart ,men då skulle det dräneras och isoleras en gång till, vet inte hur många gånger gubbarna har grävt upp och grävt igen sanden. Det är nästan så man tycker synd om dem för allt slit.. Men det blir ju bra, och sedan är det bra att vara noga det lönar sig i längden.

Färdigt !


Plintar till carport


skrapa så det blir slätt


färdigt


ett stycke betong


Ja

Då var plattan gjord, snacka om duktiga människor och vad de sliter... är rätt glad att jag inte är riktigt klarar av detta, men lite har hjälpt till med. Men mest varit med mina små.. Då är ruta 1 avklarad men många rutor till finns det, men nästa år vid den här tiden är vi i vårt nya hus... Om det inte är klart så bor jag där ändå, får väl ta in arga snickaren.

I Helgen

Tog vi alla ett brejk får hus och stan och allt . Vi for ut till skogen för att släppa hundar och ungar och gubben, skönt var det känna frisk luften och grilla korv och se ut över det vackra. För vackert på nått sett är det där. Zacko lilljägarn gjorde väl ett hyffsat jobb enligt Jakob, och izze han njöt av att bara få springa och göra precis det som han vill, kommer bli bra att flytta ut så izza kan få gå lös. Zacko går det inte riktigt med, men snart så kanske.. Över till annat! Imorgon är det En stor dag för oss här det skall gjutas,känns så skönt att dagen D äntligen är med oss... Tror vi skall fara ut och kolla se hur det ser ut, har aldrig sett gjutning nån gång.. Skall knäppa kort på hur de gör så skall ni få se. Kram från oss

Och en till


Skogstroll


armering innan gjutning


indragning av golvärme


Nu är

Vi i väntans tider, men snart så kommer det jobb dagar.. Tisdag blir det magiska datumet, men sedan kommer det nog stå still en stund till då älgjakten börjar. Men det är ju bra får ju kött till frysen så vi klarar oss ett tag, och det kommer väl till pass nu när Jakob är tjänstledig. Igår hade vi en heldag la familja packade väskan och for till skogen med hundarna, Det är nått jag gillar skarpt... Barnen hittar på lekar hundar får träning och friskluft på samma gång. Jag är inte den som gillar att gå på promenader här i stan, hundar överallt och piss och skit, nä tacka vet jag skogen bara att röra på sig. Nog prat om detta för hundarna skall på promenad på piss och skit vägen och jag tror det är min tur idag ..

RSS 2.0